Проблем с DNS сървърите срина Facebook, Instagram и WhatsApp

 Проблем с DNS сървърите срина Facebook, Instagram и WhatsApp

Мрежите на трите приложения са недостъпни повече от 4 часа.

Проблем с DNS сървърите е вероятната причина за глобалния срив на Facebook, Instagram и WhatsApp по целия свят, това съобщи служител на компанията за NBC News. Според служителя, никой не знае какво се случва, но проблемът засяга цялостните комуникации на интернет гиганта, включително достъпа му до телефони и интернет.

Напомняме, че около 18:20 българско време, потребителите на Фейсбук забелязаха сериозни проблеми с връзката с мрежата, а малко по-късно, достъпът бе прекъснат изцяло.

Повече от час по-късно, Фейсбук и компаниите, които притежава, най-после признаха за проблем:

Официалното съобщение на Facebook в Twitter

Според последните данни, оповестени от анонимен служител пред NBC News, изглежда че проблемът е изненадал компанията и към момента никой не е в състояние да разбере какво се случва:

„Изглежда е проблем със системата за имена на домейни DNS, която е нещо като телефонния указател на интернет, който компютрите използват за възпроизвеждане на уебсайтове“.

„Иска ми се да знам. DNS изглежда напълно разбит. Всеки просто стои наоколо“, каза източникът пред NBC News.

„В този момент няма причина да подозирате нещо злонамерено, но прекъсването засяга почти всичко. Няма дори достъп до приложенията.“

Служител на WhatsApp заяви пред NBC News, че никакви вътрешни услуги в централата на компанията не работят, освен имейли и календари.

Дори конферентните зали са недостъпни, защото те били цифрово заключвани и отключвани чрез таблет, свързан с интернет.

Avatar photo

Имате Думата

https://imatedumata.com

Подобни публикации