Протести 20-21 и Системата ни убива представиха Декларация за чиста и свята република в БТА

 Протести 20-21 и Системата ни убива представиха Декларация за чиста и свята република в БТА

На пресконференцията бяха представени основните искания на протестиращите, при чието изпълнение те биха спрели протестите.

Декларация за чиста и свята република на протеста бе представена в БТА от представители на „Протести 20-21″ и “ Системата ни убива“. На пресконференцията бяха прочетени основните искания на протестиращите, сред които – пълна ревизия на управлението на Борисов, обявяване на режима му за престъпен, подписване на клетвени декларации от всички политически субекти, че никога и под никаква форма няма да работят с ГЕРБ, разформироване на партията заради недопустимото ѝ асоцииране с национален символ като герба, осигуряване на честен изборен процес чрез изработката на нов Изборен кодекс, позволяване на дистанционното гласуване, прочистване на избирателните списъци от мъртви души, освобождаването на Иван Гешев, Емил Кошлуков, Михаил Контантинов и разформироването на “Информационно обслужване” АД.

В пресконференцията взеха участие бившият министър-председател Ренета Инджова, отец Дионисий Стобийски, Вера Иванова, Нели Димитрова, Тодор Стоянов и Петър Недевски.

Пълен запис на пресконференцията можете да гледате ТУК.

Avatar photo

Имате Думата

https://imatedumata.com

Подобни публикации