Протестиращите се завръщат на площада

 Протестиращите се завръщат на площада

Днешният ден ще бъде белязан от протести срещу действията на прокуратурата и с искане за незабавната оставка на главния прокурор Иван Гешев.

Днес в 12 часа, протестиращите граждани от миналото лято се завръщат на площада, но този път на този пред Съдебната палата, за да изразят възмущението си от действията на прокуратурата от последните часове, както и с искане за незабавната оставка на главния прокурор Иван Гешев. Сред протестиращите ще бъдат знакови лица и адвокати, включително Арман Бабикян и Светослав Трайков, които заедно с Велислав Минеков и Николай Хаджигенов, започнаха протестите на 9. юли 2020 г. Подкрепа вече изрази и Росен Миленов от „Референдуми за справедливост“.

Ето какво пишат протестиращите:

Приятели, обстановката се чувства като деветоюлска. Прокуратурата отново нахлува в институция и се насочва към хора, заети в осветляването на престъпленията извършени от досегашната власт. Това е война, война срещу промяната, за която толкова дълго се борихме на площада.

Настана време да се завърнем, за да защитим промяната, да запазим постигнатото. Не го ли направим, ще се върнем там, където бяхме преди миналото лято. Времето не е утре, или след изборите, времето за действия е още днес, още сега. Завръщаме се на площада и ще останем, докато Гешев не си тръгне. Още от същото няма да позволим никога повече!

Миналото лято показахме, че българинът може много, когато е обединен от идеала за свободна държава. Идеал, за който великия Христо Ботев, към който отдаваме почит днес, дава живота си през 1876 г.

Събираме се днес в 12 ч. пред Съдебната палата, за да покажем, че крехката ни, току що родена демокрация, ще бъде опазена на всяка цена. Налага се да я спасим отново!

Очаква се протестът да се слее с планираното събитие „Правосъдие без каскет“ на „Инициатива правосъдие за всеки“, което е с начален час 19.

Avatar photo

Имате Думата

https://imatedumata.com

Подобни публикации