Протестите срещу Гешев продължават с пълна сила

 Протестите срещу Гешев продължават с пълна сила

Хората са категорични, че няма да допуснат главният прокурор да остане на поста си.

Протестите срещу главния прокурор Иван Гешев продължават с пълна сила тази седмица. Още за днес вечерта е насрочено събитието „Да изхвърлим каскета“. То е организирано от „Референдуми за справедливост“ и „Протести 20-21“ и е подкрепено от Тихомир Василев и Настимир Ананиев. Организаторите призовават всички, които искат оставката на главния прокурор да дойдат пред Съдебната палата в 19 ч.

Събитието ще завърши с издигането на палатков лагер. Сформирани са и графици за дежурства, така че районът около Палатата да е под наблюдение 24 часа. „Зона без каскети“ ще е мотото на лагера. Според организаторите лагерът ще бъде идентичен като този на „Орлов мост“ през лятото на 2020 г.

В сряда към съпротивата срещу главния прокурор ще се включат и от гражданското сдружение „БОЕЦ“. Те ще блокират от сряда всички входове на Съдебна палата в София и няма да допускат главният прокурор Иван Гешев да влиза в сградата. 

Както БОЕЦ вече заявихме — освен битка за оставката на Гешев, това е и тест за политическите партии, кой за какво реално се бори и докъде е готов да стигне. Знаем, че докато Гешев е на върха на прокуратурата, всеки опит за промяна, за справедливост, за борба с корупцията и съдебна реформа е обречен. И всички, които заявяват, че са ЗА съдебна реформа и борба с мафията и корупцията би трябвало да ни подкрепят, ако са честни към избирателите си. А изборите наближават, обясняват от БОЕЦ. 

Също в сряда, но от 19 ч. е инициативата „Правосъдие без каскет“, която е подкрепяна и от Демократична България.

Avatar photo

Имате Думата

https://imatedumata.com

Подобни публикации