Ричард Алибегов: Няма какво да се губи, повече няма да чакаме

 Ричард Алибегов: Няма какво да се губи, повече няма да чакаме

Ще приложим италианския модел и ще отворим без разрешение, ако не ни оставят да работим, категоричен е Алибегов.

Негодуванието срещу половинчатите мерки на правителството, което не направи нищо за да компенсира адекватно затворените бизнеси и техните служители, става все по-голямо. Поредният, който атакува тези мерки е Ричард Алибегов, председател на Българската асоциация на заведенията.

В интервю за Bulgaria On Air, той заяви:

Това ще е когато всички заведения ще отворят в един ден и ще работят оттук нататък. От един момент нататък вече няма какво да се губи. Повече няма да чакаме.

По повод случаите на работещи ресторанти в София и Пловдив, които бяха атакувани от РЗИ и полицията през уикенда, Алибегов каза:

Базово ме учудва даже, че са толкова малко. При 30 000 заведения в България има 10-20 случая на злоупотреби.

Алибегов бе категоричен, че ако до 2 седмици не се вземе решение за отваряне на техния сектор, те ще приложат италианския модел (там в един и същи ден всички заведения отвориха въпреки забраните).

Междувременно, управляващите охладиха ентусиазма на хората, че въпреки чудовищните репресии срещу тях, бизнесите им ще заработят скоро. Датата 1 февруари вече не била окончателна, а тогава щели да заработят само заведенията в зимните курорти, съобщи Деница Сачева в сутрешния блок на Нова телевизия. За останалите заведения вероятната дата била 15 февруари, а за моловете все още нямало яснота, информира тя.

В атаката срещу ресторантьорите се включи и Костадин Ангелов. Здравният министър обяви, че натискът на хотелиерите и ресторантьорите няма да го накара да смекчи ограниченията и даде да се разбере, че до края на януари ще се обсъждат следващите стъпки, след което ще се вземе решение. 

Avatar photo

Имате Думата

https://imatedumata.com

Подобни публикации