Тодор Кантарджиев обясни от къде са големите му спестявания

 Тодор Кантарджиев обясни от къде са големите му спестявания

Въпросът защо те са декларирани като доход от трудово правоотношение не намери отговор.

Тази сутрин в студиото на bTV, Тодор Кантарджиев коментира въпроса от къде са големите му спестявания. Оказа се, че те били в резултат на тежка лична драма, завършила със смърт:

„На никого не пожелавам по този начин да събира пари, защото аз съм с тежко хематологично заболяване, с трансплатнация на костен мозък. Когато започна епидемията, имунната ми система беше толкова зле, че мислех, че ваксинацията, която си направих година по-късно, няма да ми подейства. Тези пари моето семейство са ми ги събирали за моето лечение, което не беше много скъпо,  преживях трансплантация в Париж през 2016 година, защото такива не се правеха в България. За съжаление, докато аз бях там, жена ми почина внезапно от спиране на сърдечната дейност. Тя работеше на много престижна позиция в американска фирма – да знаете, Америка е държава, която си уважава хората, които работят за нея, нашите едно хубаво не взеха от нея – та оказа се, че тя има застраховка „Живот“ за внезапна смърт. От това са многото пари и на никого не пожелавам да ги събира за това“, разказа Кантарджиев.

Остава отворен въпросът, защо в декларацията му в регистъра на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, тези спестявания са посочени с източник „заплата“. Ако това е грешка при попълването, защото никой от въпросната комисия не е извършил нужната корекция?!

Avatar photo

Имате Думата

https://imatedumata.com

Подобни публикации