Адвокат Росен Рашков: Малките партии са шанс за малки, но важни победи

 Адвокат Росен Рашков: Малките партии са шанс за малки, но важни победи

Снимка: 7/8 TV

Големите, „системни“ партии са обединени от лоялността към задкулисните играчи. Не се заблуждавайте: водещи са техните, не вашите или на обществото интереси.

Адвокат Росен Рашков, водач на листата на „Изправи се България“ за Пловдив град обясни защо хората не трябва да гласуват за системни партии, доказали се във времето като представители единствено на своите партийни и корпоративни интереси:

Още две седмици най-различни хора ще ви убеждават, че са достойни да бъдат ваш избор. Ще наричат този избор по различен начин – съдбоносен, решаващ, задължителен. Ще ви обясняват защо именно те са правилният избор.

Има, обаче, един проблем. Реалната власт не се избира. Избира се представителна власт, която много често е дълбоко свързана със системата и обслужва именно нейния интерес.

Правителствата се сменят, на бял кон идва месия след месия. Но има и една константа – задкулисието на системата остава.

Изборите нерядко са в „контролирана среда“. Или са просто „избор“ между добре подбрани алтернативи. Големите, „системни“ партии са обединени от лоялността към задкулисните играчи. Не се заблуждавайте: водещи са техните, не вашите или на обществото интереси.

Те ви убеждават, че да гласувате за малки партии няма смисъл. Разбира се. Кой би искал парламентарния комфорт да бъде развален от различен, антисистемен играч?

Малките партии са шанс за малки, но важни победи. Шанс да бъдат прокарани неудобни за системата политики и мерки, които лека-полека да започнат да връщат справедливостта.

Ако малките партии се окажат фактор за формиране на мнозинство, на системните ще се наложи да изпълнят исканията им поне на базово ниво. Те са тези, които ще чуят идеи и критики и, макар и бавно, ще разчистват „подводните камъни“ – един по един.

Avatar photo

Имате Думата

https://imatedumata.com

Подобни публикации