„Изправи се България“ влиза в изборната битка с истински личности

 „Изправи се България“ влиза в изборната битка с истински личности

Партията на Мая Манолова регистрира листите си, прави впечатление присъствието на безспорни професионалисти и активисти с безупречна репутация, сред които Никола Вапцаров, Вера Иванова и адвокат Росен Рашков.

Политическа партия „Изправи се България“ регистрира листите си за участие на Извънредните парламентарни избори през октомври. Този път кандидати са единствено доказани професионалисти и граждански активисти с безупречна репутация, голяма част от които, преки участници в протестите срещу Бойко Борисов през 2020 г.

Макар доскоро да подценяваха партията на Мая Манолова, все повече социолози коментират, че тя е един от сигурните участници в следващия парламент, защото много от левите хора, които гласуваха за „Продължаваме промяната“ и БСП на предните избори, сега виждат реална алтернатива на тези партии в лицето на „Изправи се България“.

В лидерската битка в 25 МИР, Вера Иванова от „Системата ни убива“ ще се изправи срещу Бойко Борисов, Корнелия Нинова и Ицо Хазарта. В 24 МИР, листата ще бъде водена от Никола Вапцаров, граждански активист, който беше един от основните борци за спиране на изграждането на небостъргача „Златен век“. Мая Манолова ще бъде водач на листата в 23 МИР, най-големият избирателен район в България.

В Пловдив водач на листата на „Изправи се България“ е адвокат Росен Рашков, правозащитник и адвокат с каузи, който оказа безвъзмездна правна помощ на много от незаконно арестуваните протестиращи, по време на протестите от 2020 г.

Мая Манолова обобщи, че в листите на „Изправи се България“ има много адвокати, тъй като в Народното събрание се изработват закони и е време този факт да бъде напомнен на големите партии.

В Добрич, листата се повежда от Камелия Тодорова, майка на дете с увреждане, която се изправя срещу Деница Сачева, известна като основния осакатител на Закона за личната помощ. Албена Белянова застава срещу Цвета Караянчева в Кърджали.

В листите на „Изправи се България“ намират място и учители, икономисти и лекари.

Avatar photo

Имате Думата

https://imatedumata.com

Подобни публикации