От „Системата ни убива“ стартират предизборната си кампания на 2. септември

 От „Системата ни убива“ стартират предизборната си кампания на 2. септември

Майките от „Системата ни убива“ и техните приятели стартират кампанията си на емблематичния 2. септември, на който преди 2 години се проведе първото Велико народно въстание. Откриването на кампанията ще бъде на мястото, където бе разположена тяхната палатка – срещу входа на бившия партиен дом.

Ето какво пишат от „Заедно срещу системата“:

На 2 септември 2022 г. от 19 часа ЗАЕДНО СРЕЩУ СИСТЕМАТА ще направим откриване на предизборната си кампания и ще дадем старт на политическото си включване в калната игра наречена благозвучно „политика“. Игра, в която ние се включваме не за да получим, а за да дадем. Затова и не ни е страх от калта.

2 септември е знакова дата от антиправителствените протести от 2020 година. На 2 септември 2020 г. бяха бити и унизени български деца, които бяха на площада, само защото искаха да имат бъдеще в Родината си. На 2 септември 2020 г. младите хора се противопоставиха на Системата, която убива, на мафията, завладяла държавата, на задкулисието, което краде бъдещето им.

2 септември 2020 г. остана в историята като „Кървавата сряда“. Всички знаем какво се случи. Някой се опитват да ни принудят да забравим, но ние помним и ще помним! Страшно беше! Бяхме там и станахме свидетели на бруталния опит да бъде унищожен справедливия гражданския бунт срещу корумпираните властници, безправието и преминатите граници на търпение и толерантност. Да, не се търпеше повече! И сега не се търпи! Хората са обезверени, отвратени, омерзени. Затова отново ще сме под колоните на Министерския съвет и от това знаково място ще дадем началото на кампанията си.

На 2 септември 2020 г. бяхме с битите младежи. От 2 септември 2022 г. ще сме с всеки един, който не се страхува да се изправи срещу Системата.

Заедно на 2 септември 2022 г. ще отправим поглед и към бъдещето, за което всички мечтаем, чертаем и се надяваме.

За да дадем вяра и смисъл на борещите се!

За да се изправим срещу несправедливостта, точно така – честно и открито, както се изправиха децата на България преди две години!

Носете балони!

Avatar photo

Имате Думата

https://imatedumata.com

Подобни публикации