Протестиращите писаха „Слаб 2“ на Промяната – връщат се на площада във вторник

 Протестиращите писаха „Слаб 2“ на Промяната – връщат се на площада във вторник

Протестиращите от 9. юли 2020 г. българи, сред които „Агора България“, „Системата ни убива“ и „Протести 20-22“, се завръщат на площада във вторник, за да прекратят подмяната.

Протестиращите срещу правителството на Борисов и главния прокурор Гешев се връщат на площада, недоволни от начина, по който се развива подмяната, както те наричат промяната. Протестите им се възстановяват още във вторник в 18 ч. пред Министерски съвет.

Ето какво пишат те в отворено писмо до медиите:

Агора БЪЛГАРИЯ, Майките на деца с увреждания от “Системата ни убива”, “Протести 20 – 22” и “Младите срещу Системата” известяваме както на всички участници в протестите, възникнали на 9-ти юли 2020-та година срещу бойковизЪма в Държавата и каскетщината в Правосъдната система, които продължиха ежедневно с най-различни форми и прояви цели 435 дни, така и на всички наши съграждани, изразявали подкрепата си към Протеста основно в онези негови 70 процента от нашия Народ, а и към всички българи, че:

На 22.02.2022-ра година в ден Вторник от 18:00 ч. ще се съберем пред сградата на Министерски съвет, за да пишем “Слаб 2” на подмяната, която бе осъществена от изтъргуваното съглашателство на т.нар. “нови”, но поредни измамници във властта, с предишните такива под протекцията и менторството на вечното над 77-годишно (без)родно задкулисие и под благословията на външни сили, продиктувано от кратковременни техни интереси.

Този наш общ митинг-протест, претендиращ за общонационална представителност, ще се проведе под надслов: “Прекратяваме Подмяната! ПРОТЕСТЪТ ПРОДЪЛЖАВА !!!” На тази дата, изпълнена почти изцяло само от двойки, то на двойкаджиите ще им припомним за 290-годишнината от рождението на първия Президент на САЩ – Джордж Вашингтон като символ на Независимостта именно на пл. “Независимост” в столицата ни София, защото днешното ужким управляващо (а всъщност осребряващо) парламентарно мнозинство, ведно със своята феодално разпределена на порции изпълнителна власт, в Международния ден на жертвите на престъпления забравиха и не се посвениха да поругаят жертвите на престъпния режим, приключен от един Протест, а не от тяхната, която не е наша (на Протеста) 4-форматна коалиция на 4-ти април м.г.

В България демокрацията отново бе изнасилена чрез провеждането миналата година на три парламентарни вота без да бе извършено основното искане на Протеста за провеждане Операция “Чисти ръце”, та да знаем кой – кой е, за да можем пълноценно и информирано да преценим как справедливо да дадем вот и доверие не за подмяна, а за промяна.

Понеже протестът ни всегдашно бе естествен демократичен порив към свобода и справедливост за една Чиста и Свята Република България по Завета на Левски, то на тази дата, когато се изпълват и 174 години от Демократическата (Втора) революция във Франция ние ще отдадем сили идеите на великия поет, писател, историк, философ и политик, но най-вече огромен и силен приятел на потиснатия Български народ – Алфонс дьо Ламартин да започнат да разцъфтяват заедно с наближаващата пролет и тук да има осъществена добродетелна власт, служеща на своя многострадален народ, а не на свои страсти в едно шоу от кукли на конци.

435 дни сме искали Промяна, разчистваща Авгиевите обори на “Борисов 1”, “Борисов 2” и “Борисов 3”, а получихме подмяна чрез разместване на пешките от “Янев 1” и “Янев 2”. Кабинетът “Петков” е измама и не произтича от Протеста. Протестът даваше друг Мандат, който не бе проучвателен, а задължителен и срокът му не е 100 дни.

ПРОТЕСТЪТ ПРОДЪЛЖАВА !!!

На 22-ри, 2-ри, 2022-ра година, вторник – Оценка “Слаб 2”. 18:00 ч., Министерски съвет

Avatar photo

Имате Думата

https://imatedumata.com

Подобни публикации