Сигнал за готвено покушение срещу отец Дионисий

 Сигнал за готвено покушение срещу отец Дионисий

Духовникът прекарал 4 дни затворен вкъщи, след като в МВР постъпил сигнал, че срещу него се готви покушение.

Отец Дионисий съобщи за сигнал за подготвяно покушение срещу него. Това той направи във видео заснето пред Министерството на вътрешните работи. Според активиста на гражданската инициатива „Агора“, целта на сигнала е била той да бъде задържан затворен в дните преди изборите, каквито са правилата на МВР, когато има отправена заплаха за живота на някой гражданин.

Така отец Дионисий принудително прекарал в дома си, повече от 90 часа. Първата му публична проява бе едва вчера, когато той се появи на протестна акция срещу „Продължаваме промяната“ на столичната улица „Чаталджа“, където неофициално се намира централата на партията. По време на събитието, представители на „Агора България“ облепиха сградата с плакати, изобличаващи Кирил Петков, Асен Василев, Даниел Лорер, дядо Еконтий (както е известен русенския милионер Николай Събев), и Бойко Рашков, а отец Дионисий изписа на черен плат: „ПП предаде протеста“ и „ПП погреба промяната“.

По повод сигнала за покушение, отец Дионисий съобщи, че в момента тече следствие, а лицето, което е отправило заплахата вече е изяснено и се води досъдебно производство.

„Борбата продължава. Няма да позволим на тези, които са измамници и изменници, да се докопат отново до властта“, обобщи духовният водач на протестите от 2020 г.

Avatar photo

Имате Думата

https://imatedumata.com

Подобни публикации