От „Агора България“ сензационно: Гешев готвел ареста на Бойко Рашков

 От „Агора България“ сензационно: Гешев готвел ареста на Бойко Рашков

От гражданската инициатива „Агора България“ причакаха бившия вътрешен министър и го засипаха с куп неудобни въпроси, които видимо го смутиха. Това се случи по време на предизборна изява на Бойко Рашков в Земен. Стана ясно, че той е търсил помощта на „Агора България“, когато Иван Гешев е готвел ареста му. Рашков категорично отрече, но му съобщиха, че разполагат с телефонни разговори като доказателство.

Петър Недевски и отец Дионисий, лидери на гражданската инициатива „Агора България“, прикачаха бившия вътрешен министър Бойко Рашков при предизборната му визита в Земен, и успяха да му зададат куп видимо неудобни за него въпроси, част от които съдържат сензационна информация, останала извън обектива на медиите.

На въпрос на Петър Недевски, защо Рашков не е направил нищо по въпроса с Борисов и Гешев, кандидат – депутатът от ПП избухна и попита: „а вие какво сте направили?“. Недевски му напомни, че са направили много, и че той е търсил „Агора България“, когато е имало опасност Иван Гешев да го арестува. Рашков смутено отрече, заявявайки, че никой не е искал да го арестува, а Недевски говорел небивалици. Недевски обаче го попари, като му съобщи, че разполага с телефонни разговори.

В хода на разговора стана ясно, че Бойко Рашков и Отец Дионисий са били близки приятели, преди бившият вътрешен министър внезапно да прекрати опитите си да осъществи промяната, която обещаваше. Дионисий намекна, че истинското отношение на Рашков към Асен Василев и Кирил Петков не е никак ласкаво и му напомни, че го е демонстрирал в дома си, когато бившата съдийка Румяна Ченалова му е била на гости и е имитирала походката на Мая Манолова, нещо което представителят на ПП потвърди.

Дионисий попита Рашков дали помни своите посещения в Бургас с бившия транспортен министър Събев, едни материали, които били дошли от Виена, както и какво се случва с Атанас Илков (настоящ шеф на Националната полиция). Отецът настоя кандидатът за депутат да напусне предизборната кампания, но Рашков му отговори, че няма да го направи.

От Агора България намекнаха и за конфликт на интереси между служител на МВР и бивш заместник – министър на правосъдието, които били излизали от дома на Рашков и се прибирали заедно в един дом, но кандидат – депутатът твърдо отрече да знае за подобен конфликт.

ВИЖТЕ ПЪЛЕН ЗАПИС ОТ РАЗГОВОРА ТУК

Avatar photo

Имате Думата

https://imatedumata.com

Подобни публикации