Петър Недевски: Протестът не е умрял, господин Райчев

 Петър Недевски: Протестът не е умрял, господин Райчев

Петър Недевски е един от лидерите на протестите от 2020 и 2021 г. Той написа отворено писмо до социолога Андрей Райчев, който вчера заяви в свое телевизионно участие, че протестът е умрял грозно. Недевски опровергава Райчев и му напомня, че площадът не е оставал празен в последните 400 дни.

Вчера, в рамките на предаването „Лице в лице“, Андрей Райчев коментира актуалната ситуация в страната. Във връзка с патовата ситуация, до която се стигна в резултат на конфликти между така наречените партии на протеста, той заяви:

Протестът умря. Имаме труп. Протестът, който започна миналата година, когато прокуратурата направи опит да влезе в президентството, днес умря гадно, смрадливо, с обиди“.

Андрей Райчев

Коментарът предизвика острата реакция на Петър Недевски – един от организаторите на протестите от 2020 и 2021 г., който разпространи отворено писмо, за да напомни на Райчев, че протестът не е умирал и ще го има, докато не постигне автентичните си цели:

До неуважаемият олигарх-социолг Андрей Райчев

Неуважаеми Райчев,

Във връзка с интервю дадено от вас ( умишлено с малко „в“, изказ на неуважение) пред bTV в предаването „Лице в лице“, в което вие (отново умишлено с малко “ в“) в типично вашия – хаотичен стил на поведение заявихте, че Протестът бил умрял, ще ви кажа следното: Протестът е жив и във вчерашния ден отбеляза своите 400 дни! Да, имаше опит да бъде принуден да умре. На 116-ят му ден, беше обявен краят му, но той възкръсна. Възкръсна, защото беше продължен от хора с чест, морал и достойнство, та до ден днешен! И ще живее, бъдете сигурен! Ще живее, благодарение на тези хора, които не приеха да осребрят протестните си действия и каузата „За ЧИСТА и СВЯТА РЕПУБЛИКА“, остана и ще бъде на първо място!

Неуважаеми Райчев, на няколко пъти бяхте засичан в кафенето „Музея“, да си хортувате с един от така наречените „стожери“ на Протеста, който протест ви се ще да е погребан. На тези ви срещи ли, с лицето Бабикян обсъждахте вариантите на смърт и начините по които да я причините? Е, Райчев – не успяхте!

И накрая, колкото и да се пенявите, колкото и да обяснявате – ПРОТЕСТЪТ е жив! И ще живее, докато успее в битката си с политико – олигархичният модел, който не само обслужвате, но и от който сте част и самият вие!

Засега толкова, но … С неуважение от тези, които ти погреба. Но те са живи и ще продължат с битката си, защото са морално чисти и неподвластни никому! А ти?

Avatar photo

Имате Думата

https://imatedumata.com

Подобни публикации