Диков към Радев: Отървете се най-после от Пламен Узунов

 Диков към Радев: Отървете се най-после от Пламен Узунов

Журналистът Сашо Диков публикува отворено писмо, в което се обръща към президента Румен Радев с призив да освободи своя съветник Пламен Узунов.

Журналистът Сашо Диков разпространи отворено писмо до президента Румен Радев, в което той настоява Пламен Узунов да бъде отстранен от президентската институция, заради изтекъл в последните дни запис, в който се вижда, че той се среща с определяния за скандален митничарски шеф Петко Петков.

По време на срещата, Петков подарява на Узунов хартиен плик, за което самият Петков днес обясни:

Това е лична среща, приятелска. Той ми помогна с контакт за операция, правиха ми трансплантация на черен дроб. В плика имаше 1 бутилка ром и 1 кутия кубински пури. И това е лично от мен за мое здраве. Вътре не е имало нито кюлчета със злато, нито пачки евро.

Петко Петков

Въпреки обяснението на Петко Петков, много хора бяха скандализирани от записа и не приеха думите му за реалистични. Сред тях очевидно е Сашо Диков, който се обръща към президента в отворено писмо:

ОТКРИТО ПИСМО

до президента Румен Радев

Г-н Радев,

многократно (и то публично) съм изразявал одобрение и подкрепа за немалко Ваши позиции и дела.

Последно време обаче, се натрупаха събития, които са меко казано далеч от прокламираната прозрачност, професионализъм и почтеност. Ето защо си позволявам да Ви посъветвам най-горещо:

1. Отървете се най-после от Пламен Узунов! В стил „селски Джеймс Бонд“ той за пореден път злепостави Президентската институция (визирам срещата с бившия митничар).

2. Ако по някаква причина не искате или не можете да го уволните, наредете му да даде подробна информация за случката и да се извини за малоумното си поведение. Дефилето по телевизионните студиа на неговия събеседник по маса вместо да даде отговори, постави нови, още по-неприятни въпроси. Впрочем, най-доброто решение е Узунов да си подаде оставката.

3. Президентската институция направи пореден медиен гаф, отказвайки да коментира случката с безумната формулировка „спекулации не коментираме“. Ще си направите огромна услуга, ако веднага уволните човека, дал идеята за тази позиция. В случай че авторът сте Вие, всеки нормален и добронамерен човек ще разбере, ако признаете греха си и се извините.

4. Препоръчайте на министрите си (впрочем, болшинството от тях и досега свършиха огромна работа за разкриване на чудовищните далавери на предишното управление) да не допускат повече пенсионирания (с или без кавички), които дават хляб и повод дори на един все по-жалък бивш премиер да изреве: „Няма такава наглост и нахалство. Няма такъв реваншизъм, както със случая с Кантарджиев!“ Когато си извършил истински подвиг с недосегаемите от Правителствена и Александровска, да се занимаваш с хрисимия и, както казват, нерядко развеселен Кантарджиев, си е чиста комплексарщина.

5. Изискайте от премиера си Стефан Янев най-после да изрази публична позиция по т.н. списък с 27 магистрати и 11 висши политици с недекларирани сметки и имоти в чужбина. През октомври 2019-а списъкът е изпратен от ДАНС на Цацаров, след това е изпратен в НАП за ревизия, а после пак върнат на тогавашния главен прокурор. Ако досега мълчанието на Бойко Борисов е напълно разбираемо, напълно непонятно е мълчанието на Вашия премиер Стефан Янев. Ако копие от списъка липсва в ДАНС, в архива на министър-председателя или в НАП, тогава г-н Янев публично да обяви тези факти и да призове Цацаров да каже къде е списъкът и да каже защо досега вече година и половина той не е публичен.

Г-н Президент, ако и след това мое писмо до Вас не последват никакви действия от страна на премиера, дори наивник като мен ще си помисли какво ли не.

Послеслов по темата, но с друг адрес: Драги колеги (или може би по-точно скъпи колеги), какво още трябва да стане, за да проявите най-после интерес към най-мащабната корупционна афера, свързана с 38 (тридесет и осем) корумпета? Вие мълчите вече 18 (осемнадесет) месеца.

Какво е 112?

Очевидно скоро само телефонен номер…

С уважение (все още)Сашо Диков,стажант-репортер с 43-годишен опит

Avatar photo

Имате Думата

https://imatedumata.com

Подобни публикации