Извънредно! Очакват се обръщения на Путин и Шойгу към Руската нация

 Извънредно! Очакват се обръщения на Путин и Шойгу към Руската нация

Все още няма информация за целта на обръщението, но според военният анализатор Алексей Суконкин то може да е във връзка с решение за обявяване на пълноценни военни действия.

Руският президент Владимир Путин ще се обърне към руснаците вечерта на 20 септември, съобщават журналисти от Кремъл. Отбелязва се, че заедно с държавния глава може да говори и ръководителят на Министерството на отбраната на Руската федерация Сергей Шойгу.

Какво ще кажат върховният главнокомандващ и началникът на военното ведомство не се уточнява.

По-рано телевизионният канал РБК съобщи, че Путин може да се обърне към руснаците на 20 септември относно референдумите в Донецката и Луганската народни републики, както и в Херсонска и Запорожка област. Обръщението се очакваше във втората половина на деня.

Референдумите за влизането на тези региони в състава на Русия ще се проведат от 23 до 27 септември. Военният анализатор Алексей Суконкин предположи в разговор с NEWS.ru, че волята на гражданите в полза на Руската федерация ще послужи като правна основа за промяна на статута на специална военна операция в Украйна. Според него може да има „преминаване към пълноценни бойни действия“. Експертът подчерта, че на теория присъединяването на ЛНР и ДНР към Русия ще позволи на Москва да използва тактическо ядрено оръжие в отговор на обстрел.

Междувременно, Руската дума взе доста странни решения днес. Едното от тях е свързано с използването на думата „мобилизация“, което се криминализира. От друга страна се прави поправка в Наказателния кодекс, според която неявяването на военна служба се наказва с лишаване от свобода до 10 години.

Avatar photo

Имате Думата

https://imatedumata.com

Подобни публикации