Методи Лалов избухна: Мандатът на всички органи на „Да, България!“ е изтекъл, оставка за Христо Иванов

 Методи Лалов избухна: Мандатът на всички органи на „Да, България!“ е изтекъл, оставка за Христо Иванов

Съдия Методи Лалов, член на „Да, България!“, отправи тежки обвинения към ръководството на партията и поиска оставките на Христо Иванов, Ивайло Мирчев и Антоанета Цонева. Според него, мандатите на всички ръководни органи са изтекли.

Методи Лалов се разбунтува срещу едноличния стил на ръководство в политическа партия „Да, България!“. В своя публикация във Фейсбук той поиска оставките на Христо Иванов, Ивайло Мирчев и Антоанета Цонева, отправяйки обвинения за недемократично ръководене, който отблъсква избирателите. Лалов потвърди информацията, че мандатът на всички ръководни органи е изтекъл, което прави всички техни решения нелегитимни.

Припомняме, че преди няколко дни И.Григоров оспори пред ЦИК легитимността на Христо Иванов и Атанас Атанасов да представляват „Движение Да, България“ и „Демократи за силна България“, поради изтекли според него правомощия в ръководните им органи, но Върховният административен съд се произнесе, че съдът не е компетентна страна по случая.

Ето какво написа Методи Лалов:

С оглед случващото се от години в „Да, България“ и в коалицията „Демократична България“ мисля, че след изборите Христо Иванов следва да си подаде оставката като председател на партията. Оставки следва да подадат и немалка част от Изпълнителния съвет на „Да, България“, в частност Ивайло Мирчев и Антоанета Цонева.

Недемократичното ръководство на партията демотивира и отблъсква и все повече хора и привлича все повече друго с клиентелистко мислене и цели. Неминуемо това ще има негативни последици за демократичната общност, които ще приличат още в резултатите от предстоящите избори.

Снощи обясних в свой пост част от основанията да кажа това. След изборите ще говоря още по-подробно, като най-подробно ще направя това на Националната конференция на „Да, България“, ако Националният съвет на „Да, България“ реши въобще някога да я свика, тъй като това трябваше да бъде сторено много отдавна, но удобно за някого това не се случва (в резултат на това мандатът на всички органи на партията е изтекъл).

Говоря сега (правя го от много месеци, включително публично, но няма кой да чуе), тъй като после ще ме питате защо съм бил част от създаването на този порочен модел. И защото за истината винаги е подходящо да се говори (за някои винаги е неподходящо).

Avatar photo

Имате Думата

https://imatedumata.com

Подобни публикации