Николай Марков пред „Агора България“: Сегашните управляващи бяха ясни месеци преди началото на протестите

 Николай Марков пред „Агора България“: Сегашните управляващи бяха ясни месеци преди началото на протестите

Кирил Петков и Асен Василев са проект, Даниел Митов вече се готви да ги замени, българската мафия е с огромен ресурс и нито един български депутат не би могъл да устои на предложенията и.

Полковник Николай Марков е завършил военното училище във Велико Търново, а след това и право. Работил е в Национална служба за охрана (НСО) от 1993 г. до 2007 г., а след като я напуска става експерт по национална сигурност. По време на вчерашния антиправителствен протест на „Агора България“, Марков за първи път си позволи да разкаже на протестиращите какво точно се случва в България, а то е шокиращо.

Марков сподели, че Кирил Петков и Асен Василев са били определени да заемат своите длъжности, месеци преди протестът от 2020 г. да започне. Според него, двамата не са функция на това, което се е случило на площада и към момента не били действителните лица, които управляват държавата:

Като че ли всички забравихме, че България е силно мафиотизирана държава. Тя е на второ място по организирана престъпност в Европа, след Украйна. Дори италианската мафия е по-слаба, спрямо украинската и българската. Само за последните 10 години, организираната престъпност в България придоби 270 милиарда евро.

Николай Марков

Николай Марков обясни, че в момента нито една партия в България не може да управлява страната демократично, ако не бъде пречупен гръбнакът на тази организирана престъпност от най-висок порядък, какъвто никъде в Европа не съществувал. Според Марков, Кирил Петков и Асен Василев са едни обикновени ембриони, спрямо онези, които задвижват колелата в България:

Тук няма значение кой накъде гледа – дали гледа на Изток, дали гледа на Запад, или въобще никъде не гледа. Мафията обслужва единствено интересите на своите членове. А в България няма законодателство за противодействие на мафията. Такъв разговор не е започван и няма намерение да бъде започнат.

Николай Марков

Специалистът по национална сигурност припомни, че по време на протестите, тогавашните лидери на протеста, както и всички участващи политици са говорели за мафия. Но откакто са влезли в парламента, тази тема вече не съществувала и никой не говорел за мафия повече, което означавало, че мафията си е свършила работата:

Всички са аватари на мафията. Трябва ли да ви казвам, че Даниел Митов вече е на стартовата линия?! Борбата с мафията трябва да бъде безскрупулна, по подобие на това, което се случи в Италия преди 20 години. И понеже няма кой да противодейства на огромните капитали на българската мафия, много скоро след като депутатите се настаниха в парламента, те седнаха и се разбраха, всеки според интересите си.

Николай Марков

Според Николай Марков, няма депутат, който би могъл да устои на предложенията на мафията, за която не било никакъв проблем да отдели милион или два, или три за всеки депутат. Това била и причината за „замитането под килима“ на темата с организираната престъпност.

Николай Марков попита и защо България тегли нови и нови заеми, при положение, че според Асен Василев тя била богата, но много крадена държава. „Ако сме богати, защо не даваме, а взимаме заеми?!“, запита се Марков и даде за пример Япония. Полковникът напомни и за Тодор Живков, който беше осъден за 8 млрд. външен дълг, докато сегашните управници вече били изтеглили с 2 милиарда повече.

Avatar photo

Имате Думата

https://imatedumata.com

Подобни публикации