Огромен скандал: Станислав Недков – Стъки е осъждан за рекет?!

 Огромен скандал: Станислав Недков – Стъки е осъждан за рекет?!

ММА боецът Станислав Недков – Стъки е бил рекетьор в миналото, а преди 3 години почти не убил полицай, се твърди в анонимен сигнал, изпратен до редакцията ни.

На електронната ни поща постъпи анонимен сигнал, в който свидетел на миналото на ММА боеца Станислав Недков – Стъки, разказва ужасяващи подробности за живота на нашумелия с хулиганските си прояви спортист. От рекет до причиняване на сериозна телесна повреда на полицаи – Стъки не се поплюва, според сигнала.

Ето какво пише в писмото до нас:

Станислав Недков-Стъки, който днес нахлу с гавазите си в Министерството на младежта и спорта, през 2018-та забива колата си в патрулка на Околовръстния път в София. При катастрофата са ранени двама полицаи, единият от които дълго седи под лекарско наблюдение.

Същият защитник на Борисов и съпруг на Юлияна Дончева, във Велико Търново и региона е познат като човек с присъда за изнудване и рекет.

През март 2003 г. антимафиоти арестуват Станислав Недков – Стъки. Обвинението срещу боеца е за изнудване и рекет на търговка от Долна Оряховица. Близо месец семейството на жената било подложено на тормоз, заплахи и закани за палеж на имота им. На 25 март 2003 г. служители на РЗБОП във Велико Търново арестуват Стъки и съучастника му Спартак Игнатов с 500 белязани лева – първият транш от рекета.

В автомобила на здравите момчета са открити белезници, метален бокс, бухалка, огнеупорен шнур, ръкавици без пръсти, брадва, празни бланки за записи на заповед, черна шапка, разпечатки от вътрешната информационна система на МВР с лични данни на бизнесмени и тефтери с имена.

По същото време в старата столица вече върви и разследване за рекет на тогавашният приятел на фолкзвездата Вероника. Цели три месеца гаджето на певицата Недялко Недялков е бил тероризиран със заплахи по телефона, бит и тормозен заради дълг от 2000 лева. Мъжът също се жалвал на полицията, но след като научили за това, рекетьорите му „сложили” глоба от 1000 лева. Малко по-късно, Недялко и Вероника намират пред жилището си отрязаната глава на кучето си.

Година по-късно Окръжната прокуратура във Велико Търново внася в съда обвинителен акт срещу Стъки и Игнатов за двата случая. Делото обаче тръгва едва през 2005г., защото от страх потърпевши не се явяват в съда като свидетели.

През 2006 г. съдът одобрява споразумение между прокуратурата и двамата подсъдими, които се признават за виновни и за двете престъпления. Станислав Недков получава 4 месеца затвор, а Спартак Игнатов – три.

Стъки е участник и в скандал с изнудване на собственици на каравани на плажа край Черноморец.

Изнесените в писмото скандални факти потвърдихме почти изцяло. От репортаж в предаването „Здравей, България!“ , става ясно, че Станислав Недков действително е ударил полицейска кола, в резултат на което са пострадали двама полицаи. Вярна е информацията, че къмпингари са обвинили Недков в опити за рекет през 2010 г. В публикация на вестник „Стандарт“ от 2011 г. откриваме и сведения за това, че ММА боецът действително е бил хванат с белязана сума пари.

Avatar photo

Имате Думата

https://imatedumata.com

Подобни публикации