Пълна блокада на Съдебната палата в София

 Пълна блокада на Съдебната палата в София

Протестиращи са блокирали всички входове на сградата.

Малко след 8 сутринта тази сутрин, Съдебната палата бе поставена под пълна блокада от група протестиращи. Активисти на гражданско сдружение „БОЕЦ“, Демократична България и новосформирания палатков лагер пред Съдебната палата са окупирали всички входове на сградата, за да не допуснат главния прокурор Иван Гешев да влезе в нея.

Освен централния вход на сградата, блокирани са и страничните, както и транспортния вход, през който магистратите влизат в нея. Всички граждани и длъжностни лица имат свободен достъп до Съдебната палата, като от достъп ще бъде спрян единствено Гешев, информират протестиращите.

Блокадата е безсрочна и протестиращите се заканват, че тя ще продължи до момента, когато Иван Гешев си подаде оставката.

Адвокат Велислав Величков от инициатива „Правосъдие за всеки“ изрази мнение, че блокадата трябва да е не там, а пред Висшия съдебен съвет, където била „хидрата“. Според него, в сегашния си вид, ВСС не може да избере прокурор без зависимости и именно реформите във ВСС били пътя към генералната промяна.

Avatar photo

Имате Думата

https://imatedumata.com

Подобни публикации