Полицията в Костинброд получава подаръци, за да мачка местния бизнес?!

 Полицията в Костинброд получава подаръци, за да мачка местния бизнес?!

За скандална схема на търговия с влияние в Костинброд, сигнализира член на групата „Забелязано в София“.

Преди минути във Фейсбук групата „Забелязано в София“ се появи скандална публикация, според която кметът на община Костинброд и собственикът на известен сервиз за автомобилни ремонти са въвлечени в схема за търговия с влияние. Авторът говори за схема, целяща смазването на местните автосервизи и облагодетелстваща собственика на сервиза, за който се твърди, че е подарявал автомобили на полицията, като „такса“ спокойствие.

Публикуваме без редакция публикацията, която изглежда и като сигнал към министъра на вътрешните работи и прокуратурата:

Господин Министър ,погледнете какво се върши до град София само на 6 км!

Искам да съобщя за извършено противозаконно – т. нар. скрито дарение на два автомобила на полицията в гр. Костинброд от местен бизнесмен с цел получаване на „специално“ отношение от местната власт и в частност началника на полицията Александър Нецов.

Стопанисвам автосервиз в гр. Костинброд и предпочитам да остана анонимен, тъй като се притеснявам, че полицията ще унищожи бизнеса ми. В началото на 2021 г. в града започнаха масирани комплексни проверки на автосервизи. Проверките се извършваха от полицаи, данъчни и служители на КЗП. В града започна да се приказва, че проверките са поръчани от бизнесмена Стоян Мулетаров, който имаше цех за ауспуси на територията на община Костинброд и преди около година там отвори огромен автосервиз „Ем Комплект“. Проверките бяха ежедневни и дори без установени нарушения пречеха на нормалната работа на автосервизите.

Мулетаров е близък до Кмета на Общината Трайко Младенов. Проверките са поръчани от него с цел да се унищожи конкуренцията и той да остане единственият автосервиз. Не съм компетентен, но смятам, че в 21 век в демократична европейска държава е недопустимо по този начин да се „бори“ конкуренцията, чрез поръчково използване на властимащият държавен апарат. Доказателство за твърденият ми е факта, че на 17.03.2021г. пред сградата на Общината бяха паркирани два автомобила с марки „Субару Легаци“ сив на цвят и Субару Форестър“ бял на цвят с транзитен номер 321М529 и ярко червени панделки.

В последствие се разбра, че тези автомобили са подарък на полицията от Стоян Мулетаров за „Добре свършената работа“. Дадени са чрез Кмета, защото МВР – то нямало право на такива подаръци. Субаруто Форестър вече е в двора на полицията. То е облепено със сигнални лепенки и надписи „Полиция“ и е с нови номера СО8106СМ а другото е с номера СО8107СМ.Интересното е чия точно собственост са двата автомобила и в тази връзка ако не са на МВР, по какъв начин са се сдобили с полицейски отличителни знаци и оборудване – станции лампи и др. Кой е обслужил – масла ремъци филтри гуми ( частен сервиз Ем комплект находящ се в София жк Дружба). Кой е организирал облепване с полицейски лепенки( в частен сервиз находящ се в София бул. Сливница). По какъв начин са платени и докарани и от коя държава тези два автомобила втора употреба ( елементарна проверка по ЧМР)?

Годината на производство на автомобилите по закон позволяват ли да бъдат дарени за нуждите на МВР? Изобщо закона към 08.04.2021 г позволява ли на бизнеса да дарява, каквото и да било на МВР макар и под прикритието на други държавни структури, каквато е община Костинброд? След като Мулетаров е направил такива явни подаръци на полицията, какво ли остава за личните, и вероятно за това те така стриктно изпълняват работата си и проверяват автосервизите всеки ден, като най – големи нарушители.

Мулетаров дори демонстрира недосегаемостта си и факта, че е над закона всеки ден. Управлява автомобилите си двуврат „Мерцедес“ и джип „Тойота Лендкрузер“ със затъмнени стъкла, пиян и употребил наркотици. Прилагам снимков материал доказващ изложеното от мен по – горе.

Avatar photo

Имате Думата

https://imatedumata.com

Подобни публикации