Важно съобщение от Агора България: Не обсебвайте протеста ни!

 Важно съобщение от Агора България: Не обсебвайте протеста ни!

Съобщение от АГОРА БЪЛГАРИЯ

Скъпи братя и сестри, българи!

Ние от АГОРА БЪЛГАРИЯ, хората останали и към момента на площада верни на целите и борбата на ПРОТЕСТА от 9-ти юли 2020г.,

категорично заявяваме, че:

От днес и занапред мероприятията, в които участва АГОРА БЪЛГАРИЯ се организират изцяло и само от АГОРА БЪЛГАРИЯ. Всякакви включвания на други граждански и партийни организации, движения и пр. в мероприятията на АГОРА БЪЛГАРИЯ са спонтанни и по преценка на ръководства на съответните организации. Единственото присъствие, което е стойностно и ценно за нас е присъствието на обикновения човек и гражданин на България.

Правим горното уточнение поради зачестилите практики на различни организации, които все повече търсят контакти с нас и желаят съвместни действия с нас. След което същите се презентират в медийното пространство като единствените организатори на мероприятията, изнесени и проведени изцяло на гърба на АГОРА БЪЛГАРИЯ.

Последният подобен случай на некоректност и обсебване на двугодишната борба на ПРОТЕСТА на АГОРА БЪЛГАРИЯ беше на 1-ви юли, в деня на връчване на мандата в Президентството за съставяне на втори кабинет от ПП, когато в медийното пространство беше лансирана тезата, че протестът срещу опита за съставяне на второ правителство на Продължаваме Подмяната е организиран от движение, нямащо нищо общо с АГОРА БЪЛГАРИЯ.

Апелираме гражданските формирования да си вземат бележка и да не се допускат подобни ситуации, тъй като най-важното е да имаме будно и активно в цялост гражданско общество, а не отделни активности от най-разнородни групи по интереси!

Ние не сме спирали да търсим пътя за нов модел на управление на страната, за справедливост и морал, за власт без корупция, шуробаджинащина и лъжа, и за активто гражданско общество, което е единственият гарант всичко това да се случва!

Затова всеки четвъртък в 19,30 сме пред Президенството и винаги, когато България има нужда от своите граждани на площада, ние сме там!

Всеки който иска в тази страна нещо да се случи, нещо да се промени, защото сме народ, а не мърша, да заповяда и да бъде част от нас!

Следващият ни протест срещу нов опит за подмяна ще е идната седмица, в деня на връщане в Президентството на реализиран или нереализиран мандат от Асен Василев, който ден и час ще обявим допълнително в следващите дни.

от АГОРА БЪЛГАРИЯ!

Avatar photo

Имате Думата

https://imatedumata.com

Подобни публикации