Заплашват ни с нови тежки „анти ковид“ мерки

 Заплашват ни с нови тежки „анти ковид“ мерки

Здравният министър с половин уста, заговори за нови тежки мерки, сред които карантина за хора, идващи от области с висока заболеваемост.

На извънреден брифинг, министърът на здравеопазването се появи, за да съобщи, че ситуацията с коронавируса е под контрол, но заговори за нови мерки, които още не се знаело дали ще важат на национално или регионално ниво, в зависимост от заболеваемостта в региона (над 300 на 100 000 души).

Сред обсъжданите мерки били задължителното носене на маски на открито, извеждането на учениците в електронна среда, ограничаване на работното време на заведенията, затваряне на молове и фитнеси, карантина за хора, идващи от високо рискови области.

Именно „невинното“ вмятане на тази напълно нова мярка – поставянето на карантина на хора, идващи от високорискови области в нискорискови такива, направи изключително силно впечатление, защото това би могло да означава, че сред обсъжданите мерки е ограничаването на движението на хората на територията на страната по области, което силно напомня за въведените миналата година по това време КПП-та.

Според Костадин Ангелов, въпрос на дни било да се реши дали мерките ще се приложат на национално или регионално ниво, както и какви ще са те.

Avatar photo

Имате Думата

https://imatedumata.com

Подобни публикации