Анонимен фен на ГЕРБ и Анастас Герджиков е автор на протеста срещу Стойчо Кацаров (доказателства)

 Анонимен фен на ГЕРБ и Анастас Герджиков е автор на протеста срещу Стойчо Кацаров (доказателства)

Как един фалшив профил, от който се леят омразна реч и негативни внушения за Румен Радев, но не пропускащ възможността да похвали Анастас Герджиков, кандидат за президент подкрепен от ГЕРБ, организира бунт срещу законните власти!?

От няколко дни във Фейсбук се популяризира събитие със заглавие „Протест срещу ковид терора, принудителната ваксинация и „зелените паспорти“. Наглед безопасното събитие, до тази сутрин е събрало внушителните 28 000 заявки за присъствие, което е почти невиждано за местно събитие във Фейсбук, коментират специалисти.

Интерес буди организаторът, нарекъл себе си Ботьо Кунчев. Анализатори са категорични, че този профил не е истински и е създаден с цел да всява смут и несигурност със сензационни новини за ваксините, които са напълно неистински. От неверни внушения за състава на препаратите, през смъртни случаи, които нямат нищо общо с ваксинациите – профилът е тенденциозен и цели единствено създаване на паника.

Прави впечатление, че заедно със здравната тема, анонимният профил е политически ангажиран… в полза на ГЕРБ. Малко след връзка към статия, където можем да прочетем за „провала“ на Румен Радев е вмъкнат радостен статус, в който се обяснява как кандидатът на ГЕРБ – Анастас Герджиков е против задължителната ваксинация – теза, която всички кандидати застъпват по чисто политически причини, и с предизборни цели.

Интересно е, че в своите публикации, авторът почти постоянно се позовава на статии в никому неизвестния сайт Posoka.org, който е платформа на всякакви непопулярни и конспиративни теории. Проверката ни показа, че сайтът се хоства на нает сървър в Париж от компанията Scaleway. На този сървър се хоства и още един сайт – CoinTech.Net, чиято тематика е биткойн.

Наши източници твърдят, че познават автора на анонимния профил и са учудени от неговите политически позиции, тъй като по принцип не го знаели в подобна светлина. Дали става дума за лични политически предпочитания или пък финансови интереси, не е ясно, но едно е сигурно. Протестът срещу мерките и зелените сертификати има силен политически вкус и е изключително добре планиран от някой, който е знаел, че трябва да пусне събитие с дата на провеждане – денят преди влизането в сила на новите ограничителни мерки, няколко дни преди дори да се заговори за тях.

Дали това е бунт срещу правителството и опит за държавен преврат, оставяме да преценят компетентните органи.

Avatar photo

Имате Думата

https://imatedumata.com

Подобни публикации