Емил Кошлуков напуска поста генерален директор на БНТ?

 Емил Кошлуков напуска поста генерален директор на БНТ?

Това ще се случи в момента, когато Правителството обяви местния вариант на списъка „Магнитски“, по който работи.

По информация от отлично информиран източник, в рамките на дни предстои Емил Кошлуков да се раздели с поста си генерален директор на Българската национална телевизия. Той щял да попадне в списъка на местните лица, контактували със санкционираните в САЩ по закона „Магнитски“ български граждани, което щяло да наложи неговото незабавно освобождаване.

Това, което знаем към момента е, че работна група от представители на МВР, Министерство на финансите, НАП и ДАНС работи, за да осветли всички български компании и управителите им, които са били в контакт и някакъв вид правни отношения с някое от лицата посочени в списъка, през последните 5 години.

Запознати коментират, че за Емил Кошлуков връзката е от страна на „Ноу фрейм медия България“. Напомняме, че по време на пресконференция вчера, културният министър проф.Велислав Минеков спомена именно за тази връзка:

Има още една фирма, която трябва да има рестрикции, и в нея съучаства Емил Кошлуков. Той е в ръководството, мисля, става въпрос за „Ноу фрейм медия България“

Велислав Минеков

В интерес на обективната истина, към настоящия момент Кошлуков няма никаква връзка с цитираната фирма. Той е участвал в нея за кратко, след което неин едноличен собственик става Николай Бареков, а в последствие Иван Иванов. Адвокат, който не пожела да се представи, обясни че санкции по закона „Магнитски“ не се прилагат със задна дата и това би било прецедент.

Avatar photo

Имате Думата

https://imatedumata.com

Подобни публикации