Протест срещу Емил Кошлуков се проведе пред БНТ

 Протест срещу Емил Кошлуков се проведе пред БНТ

Формалният повод бе гостуването на професор Велислав Минеков в студиото на „Още от деня“, където водещата Надя Обретенова беше включена като надъхана, говореща пионка на Кошлуков.

Интелектуалци и граждани се събраха тази вече пред сградата на БНТ, за да поискат оставката на генералния директор на телевизията Емил Кошлуков. Повод за възобновяването на протеста срещу спорния директор стана негово участие в предаването „Още от деня“, където напълно непрофесионално, той си позволи лични нападки срещу професор Велислав Минеков, за което професорът получи право на отговор тази вечер.

Участие в протеста заеха знакова лица на телевизията като Искра Ангелова и Горан Благоев, както и много граждани, сред които представителите на гражданско сдружение „БОЕЦ“.

По време на предаването „Още от деня“, професор Минеков заяви, че не е получил отговор на въпроса защо обществена медия прекъсва програмата си, за да отразява партийни брифинги и дори се пошегува, че това може да се случи по време на неговото участие. Водещата Надя Обретенова се хвърли на амбразурата като заяви, че медията може да прекъсне програмата си за значими за обществото събития, каквито явно са брифингите на ГЕРБ.

Професор Минеков представи и отворено писмо, подписано от над 2500 души, които искат оставката на Емил Кошлуков.

Министърът на културата изрази възмущението си от поведението на Кошлуков и напълно опроверга клеветата му, че в неговото семейство е имало член на ЦК на БКП, както и че е посещавал партийни станции по Черноморието, както въпросният твърдеше.

Нелепата Обретенова направи всичко възможно да не даде възможност на Минеков да разгърне тезата си, като дори го попита дали уважава журналистите, явно погрешно визирайки себе си като такъв. Въпреки настойчивото желание на Обретенова да притисне и унижи професора, семплите ѝ и неприкрити опити удариха на камък, но картинката беше покъртителна и жалка. Нещо повече – Обретенова доказа, че журналистика в БНТ напълно липсва.

След края на участието си, професор Минеков се присъедини към протестиращите и заяви:

Този случай няма да бъде забравен. Аз ще продължа да задавам въпроси. На следващия брифинг въпросите ще бъдат още по-неприятни. Мога да ви обещая, че аз ще бъда същия, винаги същия.

Велислав Минеков

Avatar photo

Имате Думата

https://imatedumata.com

Подобни публикации