Професор Минеков организира митинг на 9. юли

 Професор Минеков организира митинг на 9. юли

Поводът е втората годишнина от началото на протестите от 2020 г., когато цяла България излезе по площадите, за да изхвърли мутрите от властта. Митингът е насрочен за 18 ч. на традиционното място – Фонтана пред Президентството.

Със специален митинг ще бъде почетен 9. юли – датата, на която преди 2 години България мощно извика: Мутри, вън! Събитието е организирано от професор Велислав Минеков, който през 2020 г. месеци наред бе основен организатор на протестите срещу Борисов и Гешев.

Ето какво пише професор Минеков по повода:

Помните ли какво написах в един летен ден на 2020 година?

„Въоръжени претърсват президентството! Границите са преминати! Това е преврат!“ – това беше първата ми реакция на безпрецедентната до 9-ти юли 2020-та акция на Прокуратурата. Само час по-късно знаех какво ще правим – събирахме се на Фонтана пред Президентството, за да спасим демокрацията. В началото бяхме няколко десетки, после няколко стотин, а в края на деня бяхме близо 10 000 – истинска тълпа от будни хора, които знаеха, че поругаването на президентската институция е последната крачка преди окончателното завладяване на държавата от мутрите и мафията.Чудото се беше случило.

На 9-ти юли 2020-та, народът беше решил да си върне държавата и да поиска сметка на онези безобразници, които близо 12 години тъпчеха всичките му права, които го ограбваха, осъждаха без присъда, унижаваха и унищожаваха.

На 10-ти юли бяхме още повече, после и още повече. В течение на месеца, стотици хиляди българи се бяха събудили, присъединиха се Пловдив, Варна, Бургас, Русе… В страната биеше сърцето на зараждащото се ново начало, което напоследък ни беше трудно да повярваме, че наистина ще се състои въобще. Въстанаха и българите в чужбина. Последваха палатковите лагери, а после и Великите народни въстания.

Не ни беше лесно. Обикновените хора срещу тези с цялата власт. Понякога беше притеснително, а понякога дори страшно. Бяхме заплашвани, бити, унижавани, подслушвани и мачкани, но истина беше, че всички ние вече бяхме победители. Злото беше особено зло, но то си отиваше. Вече беше ясно, че заедно сме направили решителна крачка към връщане на нормалността.

На 9-ти юли 2022 година е нашият Национален празник – националният празник на свободните българи. Нека да го отбележим заедно.

На 9-ти юли 2022-ра (събота), в 18 часа, се събираме отново на площада при Фонтана пред президентството, по същия начин, както се събрахме две години по-рано.

Avatar photo

Имате Думата

https://imatedumata.com

Подобни публикации