Проф. Минеков за ГЕРБ: Субсидия от 30 милиона, а не искат да си плащат наема

 Проф. Минеков за ГЕРБ: Субсидия от 30 милиона, а не искат да си плащат наема

В последните часове на своя пост като служебен министър на културата, проф. Велислав Минеков се възмути, че партия като ГЕРБ, която получава огромна субсидия си е гласувала закон, така че да не плаща и лев наем на закъсалото НДК. Той допълни, че е заварил министерство червиво от корупция.

Професор Велислав Минеков беше гост в предаването „Тази събота“ по bTV, където за пореден път попиля свикналите само да взимат, но не и да плащат партийци на ГЕРБ. Той заяви, че държавата трябва да си събира борчовете и това е единствената цел на неговото посещение в централата на ГЕРБ. Професорът напомни, че ГЕРБ сами са си приели закон, според който не трябва да плащат нито лев за наем на партийната си централа, въпреки огромната партийна субсидия от 30 милиона лева на партията, а това сериозно ощетявало силно закъсалия за финансиране Национален дворец на културата.

Професорът призна, че е много трудно да се стигне до документите, необходими за изгонването на ГЕРБ от централата им и той буквално е действал като иманяр, за да ги „изкопае“.

За Министерството на културата, Минеков обяви, че е поел нещо червиво от гербаджийска корупция. Бруталните примери на тази корупция били предадени на прокуратурата, където сигналите естествено потънали.

Министърът на културата разби и мантрата на ГЕРБ, че ателието му е подарено от БКП. Нищо такова не се било случило и ателието било закупено срещу доста сериозна сума.

В студиото присъстваше и потресаващият Любен Дилов – Син, който се държа като Десислава Атанасова на амбразурата и отправи недопустими нападки към Минеков. Въпреки това, в неповторимия си стил, Минеков го срази само с една реплика: „Сигурно баща ви би се гордял с вас, ако види къде сте в момента“.

Avatar photo

Имате Думата

https://imatedumata.com

Подобни публикации