Проф. Велислав Минеков: Калинките на ГЕРБ се завръщат

 Проф. Велислав Минеков: Калинките на ГЕРБ се завръщат

В участието си в предаването „Въпросите с Лили Маринкова“, бившият министър на културата не спести „суперлативите“ си за бруталните подмени в Министерството на културата, които върнаха на бял кон кадрите на ГЕРБ, заедно с идването на Атанас Атанасов, известен като „аз съм Наско“. Той сподели, че подобно е усещането и в останалите министерства.

Тази вечер, проф. Велислав Минеков участва в предаването „Въпросите с Лили Маринкова“, където си позволи да бъде по-откровен от всякога за промяната в Министерството на културата, която завърши скорострелно, след като той напусна повереното му ведомство.

Професорът пожела успех на Наско, известен и като министъра на културата Атанас Атанасов, като снизходително го посъветва да се заеме с корупцията, преди тя да го отстрани от министерството. Повод за изказването е коментар на Атанасов за bTV, в което той отрича в Министерството на културата да има корупция и го нарича административно блато.

Минеков попита кой е назначил тримата заместник – министри на културата, които според него били пряко свързани с ГЕРБ и изключи възможността това да е Атанасов, който не би следвало да ги познава. Без да цитира имена, професорът посочи, че и тримата заместници са „заработвали и добивали средства“ по времето на ГЕРБ.

Бившият културен министър допълни, че за част от хората в културните среди, министерството е вид банкомат и на него се е гледало като бърз източник на финансиране. Той беше категоричен, че е затворил всички подобни „кранчета“, но в момента те отново са отворени за много по-голямо финансиране, отколкото досега.

Професорът изрази притеснения, че ГЕРБ се завръщат навсякъде, а не само в културното министерство:

Виждам нещо, което е много тревожно и то не се отнася само до Министерство на културата. Виждам, че постепенно във всичките министерства навлязоха калинките от предишното управление. ГЕРБаджийски калинки, абсолютно навсякъде. Отсъства тъй наречената приемственост, което отново важи за всички нови министри и министерства. Изглежда, че никой не е попитан за това, което оставя, за това какво трябва да се направи. Всичко, което аз оставих за довършване ще остане недовършено.

Велислав Минеков

Цялото участие на проф. Минеков, можете да видите тук.

Avatar photo

Имате Думата

https://imatedumata.com

Подобни публикации