Велислав Минеков ще бъде в БНТ – граждани се готвят да го подкрепят

 Велислав Минеков ще бъде в БНТ – граждани се готвят да го подкрепят

Професорът ще гостува в предаването „Още от деня“ в рамките на право на отговор, след като вчера генералният директор на БНТ Емил Кошлуков отправи недопустими лични нападки към министър Минеков.

Министърът на културата професор Велислав Минеков ще участва в предаването „Още от деня“ в четвъртък от 18:30 по БНТ. В 18:15 ч., журналисти, интелектуалци и граждани ще се съберат пред сградата на БНТ, за да покажат подкрепата си към Минеков и несъгласието си с факта, че човек като Кошлуков може да е генерален директор на националната телевизия.

Предисторията

Участието на министъра на културата е в рамките на задължителното по закон „право на отговор“, след като във вчерашното издание на „Още от деня“, Емил Кошлуков отправи безобразни обвинения и нападки към него. В предаването, Кошлуков отговаряше на предварително написани въпроси, които представяха БНТ и него в безупречна светлина, но си позволи недопустими нападки към министъра.

Почти размахвайки пръст, Кошлуков обяви, че Минеков не разбирал нищо от телевизия и се стремял да обругае и охули БНТ, сравнявайки го със севернокорейски лидер. Кошлуков си позволи да стигне и по-далеч, атакувайки лично професора, намеквайки че е подлец и страхливец. Генералният директор на БНТ говори и за семейството на Велислав Минеков, като го нарече дете на видна номенклатура, което е свикнало да гони „различните“. За Кошлуков било неразбираемо и как такъв човек е министър…

Провокирани именно от въпросното участие, всички които са против пребиваването на Кошлуков в националната медия и подкрепят позицията на професор Минеков ще се съберат пред сградата на телевизията в четвъртък в 18:15.

Сред присъстващите ще бъде и бившата водеща от БНТ Искра Ангелова, която преди малко написа:

ПРИЯТЕЛИ! Ще се става. Утре в 18:15 пред БНТ – жив министър, но и гражданин проф. Велислав Минеков отива в БНТ за право на отговор. Да го подкрепим. Това е първият български политик, който застана с действия зад думите и неговите цели съвпаднаха с нашите искания за оставка на генералния директор, за свобода на Обществената медия и за раздържавяването ѝ – чрез оставката на настоящия СЕМ и чрез залагане на нов начин на сформирането му в новия медиен закон. Нека Обществената телевизия спре да е партийна и политическа, и стане наистина обществена! Все пак заплатите там ги плащаме ние – данъкоплатците.

Avatar photo

Имате Думата

https://imatedumata.com

Подобни публикации