Протестиращият Тодор Стоянов бе освободен от поста си в МРРБ

 Протестиращият Тодор Стоянов бе освободен от поста си в МРРБ

Той бе назначен за заместник – министър на Министерство на регионалното развитие и благоустройството в средата на май. На поста си успя да изкара само 3 седмици.

Тодор Стоянов, участник в протестите срещу Бойко Борисов е бил освободен от поста заместник – министър в Министерство на регионалното развитие и благоустройството, на който бе назначен преди 3 седмици. На негово място е назначен Захари Христов със заповед на премиера Стефан Янев, съобщиха от МС.

Пред BTV Стоянов е заявил, че е взел решение да се оттегли сам, след реакциите при участието му на протеста пред ДАНС, когато група граждани се опитаха да нахлуят в институцията. Към решението му го навела мисълта, че не е добре да създава напрежение, тъй като се правели изключително неправилни интерпретации.

Тодор Стоянов е участник в протестите срещу правителството на Борисов от самото им начало през юли 2020 г. до самия им край след парламентарните избори. През това време той е бил директор на дирекция „Държавна собственост“ в МРРБ, където щял да остане на работа.

Avatar photo

Имате Думата

https://imatedumata.com

Подобни публикации