Светослав Трайков от „Изправи се! Мутри, вън!“ поиска справка дали е бил подслушван. Отговорът е: ще проверим.

 Светослав Трайков от „Изправи се! Мутри, вън!“ поиска справка дали е бил подслушван. Отговорът е: ще проверим.

Твърденията за незаконно подслушване на лица от протеста и партиите на протеста, накараха Светослав Трайков да провери дали е бил подслушван незаконно.

Светослав Трайков, един от водачите на антиправителствените протести от 2020 г. и политик от коалицията „Изправи се! Мутри, вън!“, поиска справка дали е бил подслушван незаконно. На негово запитване по въпроса, Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства, отговори, че ще провери. Проверката ще обхване периода юли 2020 г. – 25. май 2021 г. Решението за допустимост на проверката е взето на заседание на бюрото, проведено на 27 май.

Напомняме, че Трайков бе едно емблематичните лица на антиправителствените протести през 2020 г. Срещу него бяха задействани всички възможни репресивни структури на държавата, като дори се сдоби с обвинение за хулиганство, заради спиране на движението на метрото в София на 20. юли 2020 г. Тогава Трайков бе арестуван, а по-късно се оплака, че в ареста не са му давали да пие вода, да си ползва телефона, и дори да се обади на 5-годишната си дъщеря.

Съмненията за подслушване на хора от протестите се появиха малко след началото им. Тогава професор Велислав Минеков обяви публично:

Знаем, че срещу нас има предявени обвинения и ни разследват, че сме работили против устоите на държавата, подготвя ли сме терористичен акт… Службите ни следят и подслушват… В България са внесени 4 нови апаратури за проследяване и прослушване, които се намират в частни ръце.

Велислав Минеков

Темата с подслушването бе повдигната отново, след като преди 10-на дни, Атанас Атанасов заяви, че има данни, че политици са подслушвани незаконно. Той спомена за 12 човека подслушвани от ДАНС, други 12 от „Вътрешна сигурност“ и още 8 от ГДБОП.

Малко по-късно, Бойко Рашков потвърди, че ДАНС и ДАТО са подслушвали политици, включително служебния премиер Стефан Янев, и алармира, че се унищожават материали.

Avatar photo

Имате Думата

https://imatedumata.com

Подобни публикации