Тази постъпка на професор Велислав Минеков трогна всички

 Тази постъпка на професор Велислав Минеков трогна всички

Снимка: President.Bg

Дете е припаднало по време на откриването на мемориала „Стената на българските праведници“ в 134. СУ, професорът не се поколебал да напусне събитието и да го откара в болница.

За трогателна постъпка на министъра на културата професор Велислав Минеков разказва Michaela Jackson във Фейсбук.

Вчера в двора на 134 Средно училище „Димчо Дебелянов“ с изучаване на иврит в София е бил открит мемориал „Стената на българските праведници“. Той е посветен на българи, участвали в спасяването на своите сънародници евреи през Втората световна война. По време на церемонията малък ученик губи съзнание, а професорът не се поколебава да си тръгне, за да закара детето до близката болница:

Искам да споделя една случка от вчерашното откриване на Мемориала „Стената на българските праведници“ в 134-то училище, която остана извън медийното внимание. А е важна. И показателна кой колко струва извън публичния си образ.
По време на церемонията, на която се озовах, придружавайки моя приятелка, едно от дечицата припадна. Министърът на културата, който беше гост на откриването, буквално се втурна да го хване, качи го на колата си и го откара в болница.
Не знам какво е станало после. Надявам се, че детето е добре. Надявам се и да има повече такива хора във властта, за които човешкия живот е по-важен от всяка церемония. Респект, г-н Минеков!

Avatar photo

Имате Думата

https://imatedumata.com

Подобни публикации